Selecteer een pagina

Over ons

Waarom en voor wie?
Je partner of naaste ergens achterlaten waar tijdelijk voor hem of haar gezorgd kan worden doe je niet zomaar. Als mantelzorger ben je daar wellicht aan toe, maar dat geldt niet altijd voor de zorgvrager. Er is in Lelystad geen plek meer waar een zorgvrager de nacht kan doorbrengen. Wanneer de zorgvrager een indicatie heeft kun je terecht bij de dagbesteding. Voor vele mantelzorgers is dit een stap te ver, en niet elke zorgvrager gaat zomaar naar een dagbesteding toe.

Een behoefte in Lelystad
Voor een grote groep mantelzorgers – waarvan de zorgvrager (nog) geen indicatie heeft maar wel achteruit gaat – zijn er onvoldoende mogelijkheden in Lelystad. Lelystads Ontmoeten voorziet in hun behoefte. Met onze laagdrempelige huiskamers hopen wij overbelasting van mantelzorgers te voorkomen. Daarnaast heeft de mantelzorger ook de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en vindt herkenning en erkenning plaats. De mantelzorgers ervaren even een adempauze zodat ze daarna hun zorgtaak weer op kunnen pakken.

Uitstraling van een huiskamer
Onze locaties hebben de uitstraling van een huiskamer en voelen niet aan als een zorginstelling. Op verschillende vaste dagdelen in de week zijn we open. Er is 1 professionele begeleider aanwezig, aangevuld met opgeleide vrijwilligers voor het activiteitenprogramma en de extra aandacht.

Lelystads Ontmoeten is een initiatief van Bureau LWPC en sluit aan bij haar andere initiatieven:
Mantelkring
OpenJeHart
Aandachtcentrum Lelystad